стаття 17 із 23
4
Квітень 2020року
майстер-клас
художня праця

Створюємо сенсорну гру «Візерунки»

Нині традиційні забавки, як-от ляльки, іграшкові автомобілі, конструктори, конкурують із ґаджетами й онлайн-розвагами, які викликають у сучасних дошкільників щирий захват та інтерес. Утім, не все ще втрачено і є інші способи зацікавити дітей. Запропонуйте їм виготовити сенсорну гру із залишкових матеріалів. Вона дасть змогу розвивати в дошкільників дрібну моторику рук та концентрацію уваги, а ще виховуватиме наполегливість і прагнення доводити розпочату справу до кінця. Упевнені, така, здавалося б, проста гра не залишить байдужими і дорослих. Спробуйте та переконайтеся, що не все так просто!
Галина Токарєва , вихователь-методист Чорноморського НВК «спеціальна загальноосвітня школа І‑ІІ ступенів — дошкільний навчальний заклад компенсуючого типу», Одеська обл.

Створіть з дітьми гру, яка потребує особливої уважності та концентрації рухів. Запропонуйте їм відтворити обома руками одночасно симетричний візерунок. А якщо таких візерунків буде кілька на одному ігровому полі? Переконайтеся, що така проста гра не лише цікава, а й корисна для роботи мозку!

Щоб прочитати статтю, увійдіть у свій акаунт. Якщо не маєте його – зареєструйтеся та отримайте демодоступ
Сюжетні картинки для роботи з дітьми старшої групи
№ 4, 2020
Їжачок-добрячок: м’яка іграшка власноруч